Projekterne er udarbejdet i storskala/byskala, men med områder der er designet i detaljen.
Siderne kan ses i boksen, portfolio projekter, til højre.
Projekterne viser både projekter udarbejdet i stor skala / bydesign, men der vises også indretnings og design projekter af bygninger.
Streetscape - The Gateway for New Posibilities in Vollsmose
Projektet omhandler urban transformation i Odense. Da Vollsmose er et område med store problemer med deres image blev dette valgt til projekt område.
Den valgte tilgang til projektet har været at tække flere fra Odense ud til Vollsmose, ved at tilføre offentlige funktioner, men også for at vise de naturkvaliteter der er i Vollsmose.
For at kunne lægge de nye funktioner ned er der anlagt en ny vej der går tværs gennem Vollsmose. Langs med denne vej er der anlagt mange små rum, som går tværs over vejen og gør at den synes mere interessant og kortere (serial vision).
De nye funktioner der er planlagt er en vidensbygning, der indeholder funktioner der kan støtte de tilstødende uddannelses institutioner (Odense Tekniske Skole og Mulernes gymnasium m.fl.) med grupperums faciliteter, auditorier, forsknings laboratorier, samt indeholde et offentligt bibliotek.
I det næste område hvor der bliver tilført en stor funktion er ved kulturcenteret. Her tænkes der en udendørs scene der ligger ude på mosen, og med amfi siddefaciliteter op af skrænten til kulturcenteret. Kulturcenteret indeholder så udstillings faciliteter, informationer om de forskellige nationaliteter, der er repræsenteret i bydelen, en restaurant og et fitness center.
Den sidste del af vejen er omkring det eksisterende shopping center, der er tænkt omdannet til en shopping arkade så man undgår de tomme og kolde gange, som repræsenterer shopping centeret i dag.
Tilgangen til projektet har været at det skulle laves på en realistisk måde, og samtidig også bruge så mange eksisterende bygninger som muligt. Derfor har projektet kun haft 2 bygninger som skulle fjernes, funktionerne der var i bygningerne er så blevet flyttet til shopping centeret.
Follow the Tracks - developing an old industrial site in Aalborg
Som titlen siger, foregår projektet i Aalborg, på det gamle godsbane areal, der tidligere var ejet af Limfjordsbanen. Området ligger tæt på banegården og busterminalen og er derfor dækket godt med offentlig transport muligheder.
Fra Aalborg kommunes side ønsker man dette område omdannet til et campus område for ikke universitets uddannelser, samt at åbne Østeråen og give den et nyt løb ned til Limfjorden, så den kommer gennem Karolinelunden, Teglgårdsplads ved Nordkraft og til slut ender ud nede foran Musikkenshus.
Disse forslag er taget med i designet, hvor der lægges fokus på den nordlige ende, og at hele uddannelses området skal fungere.
Bygningerne er alle set som bygninger med ”spil” i facaden, og udhæng ud over fortovet og vejen, for at skabe mere indbydende bygninger.
Samtidig er der arbejdet med at den interne tvær vej skal udarbejdes som mange medierede overflader der støder sammen, kun brudt af små belægningsskift på tværs af vejen. Den mediere vej kan derfor være informations givende til besøgende og studerende (hvor er min næste forelæsning, hvornår er der en offentlig forelæsning m.m.), samt som et lege redskab, i et område vil man kunne hoppe og der vil dukke et spil skak, backgammon eller lignende op, eller man kan blive hovedpersonen i et videospil.
Eftersom grunden er fyldt med historiske spor, har det også været vigtigt at få det med i den endelige plan. Planen har derfor jernbaneskinner lagt ud så de danner en retning og inde mellem svellerne er der plantet træer og blomster, for at give retningen et mere vertikalt udtryk.
For at fortælle mere om stedet historie vil den gamle godsterminal blive omdannet til shopping og i den sydlige ende vil de eksisterende skinner blive udnyttet til et transportabelt hostel, bestående af gamle togvogne der laves om til værelser med varierende antal køjer.
NETWORK CONNECTION IDENTITY
Projektet Network Connection Identity omhandler Metroen i København under temaet ”transit spaces in the network city”.
Den valgte station er Amagerbro station, der ligger på vejen ud til lufthavnen, på grund af denne placering har det overordnede tema været lokalt/globalt.
Ideen var at give den lokale station en identitet der knyttede det til området. For Amagerbro station er det lokale aspekt de mange boliger og en mere moderne kulturel tilgang. For at skabe identiteten for stationen blev den via gentagne elementer forbundet til Musiktorvet, der ligger ved den gamle Amager Bio.
Samtidig følte gruppen at Amagerbro station var en station der virkede gemt imellem husene og de parkerede cykler, derfor var det vigtigt at lave et design der ville gøre den mere synlig.
Stationen havde endvidere også fået nogle gode funktioner i form af en info stand, så beboere og besøgende hele tiden vidste hvad der foregik i nabolaget. Denne info stand var hele bygningens facade der fungerede ved hjælp af medierede overflader, som i nogle områder også kunne interagere med mennesker.
Der var i oplægget opstillet udfordringen at bryde boksen. Dette blev i gruppen gjort ved at lave nye rulletrapper der snoede sig om en elevator skakt i den ene ende og i den anden bare snoede sig om hinanden. Samtidig blev loftet inde i metroen modificeret ved at lave et bakket landskab med gennemsigtigt beton så der kunne trænge lys ned til platformen. Det byggede landskab kan endvidere bruges som legeplads for børn.
Udover at gøre stationen synlig, var det også vigtigt at optimere flowmønsteret på stationen, dette blev gjort med en ekstra indgang/udgang modsat den ende den eksisterende er placeret i.
Bomberg Architectural Design
I løbet af efteråret 2010 har jeg opstartet en mindre bibeskæftigelse, hvor jeg har tegnet typehuse for en kunde.
De følgende illustrationer af huse er et udpluk af huse udarbejdet i samarbejde med Kunden og dermed copyright Bozel.
Kunderne har hovedsagligt ønsket huse, men der var også en kunde med ønsket om en plan for byudvikling på kundens grund. Planen for udvikling er lavet med henblik på at skabe et boligkvarter med nogle af de samme kvaliteter som Vibevejs nye udstykninger i Brande. En villa vej med et vandløb i midten og grunde der ligger delvist omkranset af skov og læhegn, men stadig så området virker åben og imødekommende.
Typehusene er alle designet med drivhuse/orangerier hvor taget har indeholdt solceller, så huset energi behov kan blive dækket. Desuden er husene tænkt opført i flamingo med en armeretbeton kerne, materialet hedder MAGU, og har i mange år været brugt i sydtyskland.
Husene har alle forskellige former, da materialet ikke sætter de store grænser for hvad der kan lade sig gøre at bygge.
Green Wall Blue Water
Det overordnede tema for projektet var at afhjælpe Thailand med nogle af de store problemer de har med spildevand og stormflods vand. Sitet er beliggende i den centrale del af centrum indeholdende mange forskellige befolkningsgrupper, såsom middelklasse, kongeligt palads, et kloster og flere store shopping mals, samt forskellige grader af fattige. Området der er gået i dybden med er beliggende i et middel fattigt område, hvor beboerne er bosiddende i shop houses.
For at afhjælpe spildevands problemerne har dette projekt designet et par byrum hvor der renses spildevand på sitet. Spildevandet pumpes op i en ”grøn væg” hvor vandet siver gennem flere kasser med vegetation, som så vil bruge næringen fra vandet og lade det resterende vand løbe videre, og for hver kasse bliver vandet renere. Den anden plads i tæt forbindelse med ”den grønne væg” er en plads ned til khlongen, hvor der er lavet en svømmepøl til opsamling af regnvand, så de indfødte børn ikke behøver lege i khlongen.
Vegetationen/blomsterne i kasserne vil løbende kunne blive tyndet ud og blomsterne fra kasserne kan blive solgt på i butikkerne eller på markedet.
The Green Wall
The purpose for the wall is to clean the wastewater from all the houses in the community.
This is done by, pumping the wastewater up into the wall on the highest level. The wall is divided in to sections and in the bottom of these sections there are stones covered in micro organisms and in them there are planted flowers or other kinds of vegetation. The roots of the flowers and the micro organisms on the stones will clean the water roughly. The water will then run to the next level and here the same procedures will happen, but in this level the stones are smaller making the surface area big this will then clean the water further. Afterwards the same will happen in the other layers, and the water will gradually get cleaner.
Diverse små opgaver
Lagunen Strand Camping
Billedet her på siden forestiller resultatet fra et job jeg har haft med at tegne udvidelsesplanen for Lagunen Strand Camping i Hou.
Café-du-ve’- Ombygning
Gennem min studie tid har jeg været tilknyttet den tværfaglige fredagsbar ved universitetet, Café-du-Ve’. I slutningen af 2008 fik vi i fredagsbaren den gode nyhed at man fra universitetet og Studentersamfundets side ville betale en ombygning af baren og lokalet.
Vi blev spurgt om vi have ideer til indretning ud fra de retningslinier der var opstillet fra Universitetet. Billederne her viser vores idé til indretningen. Alle aspekter af forslaget er ikke blevet implementeret i den endelige ombygning, men i hovedtræk er vores idéer blevet fulgt i udskænkningsområdet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar